söndag 12 juni 2011

Vänliga Berlin
Hej igen! Det är trögt på bloggfronten, och ännu segare blir det när datorn strular... Men här kommer lite om Berlin. Som sagt, Berlin är en underbar storstad, perfekt som resmål för en barnfamilj. Särskilt om man bor i Prenzlauerberg. Vi bodde på hostel/hotel Meininger. Mycket prisvärt, bra läge (U: Senefelderplatz), men med hårda sängar. Helt OK, men nästa gång (när Måns & jag drar till Berlin själva) lägger vi nog till några Euro och tar in på Kastanienhof.
Vi åt alla frukostar utom en på fik i området. Mer brunch än frukost. Första gången (på fiket Godot) beställde vi in en meny vardera. På tok för mycket mat och onödigt dyrt. Resten av veckan nöjde vi oss med två "käsetallrikar" för alla fem och lite extra bröd istället. Det räckte gott & väl. Jag gillar Napoljonska på Kastanienalle bäst. Mysigt & gott. Där kan man för övrigt köpa god glass, en kula för en Euro. I slutet av Kastanienalle (vid U: Rosenthalerplatz) ligger en stor & fin lekplats som vi hängde på en del. Prenzlauer berg har stora och små lekplatser lite varstans och många med pingisbord. Bakom vårt hotell finns också en stor lekpark, ena delen var tillfälligt stängd när vi var där.
Vi åt fantastisk mat. Min favorit var hamburgaren med getost på rockiga White Trash Food (boka i förväg, det blir snabbt fullt), Vera älskade den vitenamesiska soppan på Sian (Rykesstrasse), men även tapas på Alois (Senefelderstrasse) var fin och extra plus var lekplatsen utanför. Vi åt oss jorden runt, kan man säga.
Söndagar är loppisdagar i Berlin. Vi var på loppisen i Friedrichshain, den på Boxhagener platz. Här önskade jag att jag kört med bil för herregud vad mycket schyssta möbler, mycket funkis och jugend. Efter det åkte vi till Mauerpark som ligger en bit ifrån U: Eberswalderstrasse. Stor, trång och charmig loppis. Där fyndade jag, bland annat en fårmask. Övriga familjen fick nog efter gigantloppiset så jag tog mig själv till Arkonaplats, ungefär 5 minuter därifrån till fots. Det var en liten loppis, något lite lite dyrare men med väldigt mycket fint.
Vi hade tänkt att gå på Berlin Zoo men insåg att vår budget skulle halveras efter inträdet så det lät vi bli. Istället åkte vi upp i TV-tornet, gick och kollade dinosaurieskelettet på naturhistoriska, Måns, Vera & Timo tog till planetariet (en gigantisk kupol), annars kommer man långt med besök på lekplatserna. Jag är dock sugen på att ta del av all historia.
Berlin, vi ses snart igen! /Kicki
Berlin is just a perfect city, a big city - kind to kids and their parents.

1 kommentar:

  1. Berlintips: Circus Hotel eller Hostel, beroende på standarden man önskar. Hostelet har riktigt sköna sängar, mysig bar där frukost serveras om morgnarna och fräscha duschar och badrum, om än inte på rummet. Hotellet har jag inte provat, men det lär ju inte vara sämre direkt. Dessutom har Circus enligt mig ett av de bästa lägena i Prenzlauer berg nära Hackescher Markt, nära den stora parken, nära U-bahn. Det är skitbra helt enkelt :)

    SvaraRadera