tisdag 9 februari 2010

Paradishemsida för alla som läser godnattsagor!

En god vän som är barnboksbibliotekarie tipsade om hemsidan Bokunge.se häromdagen. Gick in och tittade och blev mycket positivt överraskad! Denna sida är ett paradis för alla som läser för sina (eller andras) barn. Själv var jag på jakt efter böcker som rimmar, eftersom Agnes är inne på det för tillfället, och läste bl.a. om rimmande godingar som exempelvis "Gruffalon" av Julia Donaldson och Axel Scheffler. Den här sidan ska jag besöka regelbundet! /Emelie

2 kommentarer:

  1. Vad roligt att se ett collage av Axels fina omslag. Jag jobbar för förlaget, men har också en son på 3,5 så vi läser alla Donaldson/Scheffler väldigt mycket och har gjort länge.

    Om jag ska rangordna deras bilderböcker enligt tycke och smak här hemma, så är det Pinneman först som favorit! Sen Gruffalon, Lill-Gruffalon, Kvastresan, Var är mamma, Stugan är trång som en skokartong och efter det kommer resten i samlad tropp. Kurre och Spigg är självklart jättebra men bara lite svårare än en del av de andra. :)

    SvaraRadera
  2. Åh vi älskar alla böcker av Donaldson/Scheffler här hemma hos oss. Det började med "Kalle kroks bästa bok" som vi av en slump köpte på bokmässan här i Göteborg och sen fastnade vår dotter, Eowyn (nu 2,5 år) så enormt för den och ville höra den varje kväll (helst flera gånger). Sen har det fortsatt med Gruffalon, Lill-gruffalon, Valen och snigeln, Stugan är trång.. osv. Jättebra böcker!

    Tack för tipset om bok-siten!

    SvaraRadera