söndag 9 januari 2011

Berlintips, tack!


Bokat. Hela familjen drar till storstaden Berlin om några månader. Det är första gången för barnen och mig. Måns har varit där två gånger och spelat. Vore själaglad för tips på bra boende och kul saker att göra. Tacktack. /Kicki

A long weekend in Berlin. Looking for nice hotels there and fun things to do. Tell me.

5 kommentarer:

  1. Hej! Vi var där i somras hela familjen. Fantastisk stad och underbart även för barnen.

    Här är några guldkorn:
    Naturhistoriska museet: Toppenställe! Världens största dinosaurieskelett finns här. Dessutom massa annat spännande samt en fin museibutik.
    Adress: Museum für Naturkunde
    Invalidenstrasse 43
    http://www.naturkundemuseum-berlin.de/english_version/information/information_1100.html

    Överallt är väldigt barnvänligt, men i området Prenzlauer Berg vid Kollvitzplatz (U-bahn Senefelderplatz)finns restauranger med lekplatser som ligger i anslutning. Himla praktiskt - fast så klart bäst på sommaren. I samma område är det fint att strosa (Vid Kastanienallé och Pappel Allé, finns t ex. många fina små inrednings- och secondhandbutiker).

    Ett tips är att undvika turistmagneten tv-tornet och istället åka upp i riksdagens kupol. Det är en modern glasbyggnad med enorm utsikt. Barnen blev helt betagna. Gratis! Adress: Reichstag, Scheidermann Strasse, U-bahn:Bundestag.

    En annan liten pärla från vår Berlintur är en restaurang som ligger i stadsdelen Mitte. Det är en gammal sliten restaurang i genuin jugendstil. Men lunchen serveras av prydliga kypare och är kanske inte jättebillig... Smyg upp på andra eller tredje våningen där det finns en gammal spegelsal med kulhål kvar i glaset. Här tog barnen sig en svängom under kristallkronan. Restaurangen heter Clärches Ballhouse och ligger på Auguststrasse 24. I närheten fanns också mycket fina små butiker och kaféer.

    Vad gäller mat finns det ju ett enormt utbud. Vi bodde i stadsdelen Kreuzberg och där fanns massor att välja på. Mest prisvärt var kanske turkisk köfte och andra smårätter. Men vi käkade också finfin vietnamesisk mat, bland annat. Har tyvärr inga adresser dit. Ska man käka currywurst fick vi tips om "Curry 36" som ska vara currywurststället nummer 1. Vi kom tyvärr aldrig dit för att testa, men det ligger på Mehringdamm (gatan)i Kreuzberg.

    Hoppas ni får det helmysigt!
    /Cecilia, Daniel, Nova, Nike & Wilmer

    SvaraRadera
  2. Åh men tack snälla snälla Cecilia! Guld värt! Hur bodde ni? Hälsa dina fina! Kram!

    SvaraRadera
  3. Vad kul att åka till Berlin! Tyvärr är det så länge sedan jag var i Berlin att jag inte kommer ihåg några namn eller adresser (och min Lonely PLanet-guidebok med anteckningar är magasinerad för tillfället). Men jag tänkte tipsa om BRUNCH! Tyskarna är såååå bra på brunchbuffér (all you can eat) så kolla i guideböcker / internet / fråga runt om bra brunchställen. Vi var på ett ställe i Aachen i somras där vi bara betalade 10 EUR per person och behövde typ inte äta mer den dagen ;-)
    Kram
    PS Tack för det fina julpyntet och leverans av det jag beställt från havtorndesign. Det blev mycket uppskattade julklappar!

    SvaraRadera
  4. Hej igen!

    Vi hade tur och fick låna en lägenhet när vi var i Berlin. Ser att ni har hittat ett bra hotell. Blir säkert jättebra och det ligger ju perfekt till.
    Kram tillbaks!

    SvaraRadera
  5. Cecilia: Ja, Prenzlauer känns rätt utgångspunkt. Välkomna till Skurup, det är gott det med. Vi har kaffe och kakor. ; )

    SvaraRadera