måndag 7 juni 2010

Lyxig mjölkfri tårta?

Eftersom Agnes är väldigt allergisk mot mjölkprotein så är det sällan hon kan äta av alla godsaker, kakor eller tårtor när hon går på kalas. Det gör ont i hjärtat när vi tvingas förklara att det, det och det kan hon inte äta, medan de andra barnen glatt äter av allt gott. Ofta försöker såklart kalas-värdarna göra något utan mjölk till henne, annars så tar vi själva med något till henne som hon kan äta. Men allt detta har resulterat i att Agnes för tillfället nästan är besatt av tårta, eftersom hon faktiskt aldrig har ätit någon. Tänker försöka baka en riktig marsipantårta till henne snart, trots att havre- eller sojavispgrädde inte är en smakmässig höjdare, och sätta den på dessa fina guldiga tårtunderlägg från Sally Bazar. Dekorationen kanske väger upp smaken...? Men kanske finns det någon som har tips på en god mjölkfri tårta? Dela gärna med dig! /Emme

2 kommentarer:

  1. hemma hos oss gör vi alltid mjölkfri tårta då vi alla är veganer. vi bruakr helt enkelt göra en vegansk sockerkaka i en rund form och dela och använda som tårtbotten. sen kan man ju variera fyllning och dekoration i all oändlighet. jag brukar oftast ha oatlys vaniljvisp och sylt i tårtan men vill jag lyxa till det så brukar jag ta alpros soyas choklasdessert och smata på i mitten, med bananskivor. och sen soyatoos grädde och bär eller strösser på toppen. vad man nu gillar bäst! det går ju fint att göra en prinsesstårta oxå om man vill det! :)
    (vill du ha ett specifikt recept är det fritt fram att maila mig, annars, googla på veganska recept!)
    lycka till! /hanna

    SvaraRadera
  2. Åhh, tusen tack för tipsen!! Det låter ju riktigt smaskigt! Ser fram emot att prova!
    /Emme

    SvaraRadera