Om du inte har Salvia hemma, se till att fixa en planta. Vi har nog gjort denna potatis fem gånger i sommar. We love. Receptet är hämtat från lokaltidningen.
4 pers
Koka 1 kg potatis nästintill mjuk. Sprid ut och rulla runt på en oljad plåt/ugnsfast form, i knappt 1 dl olja. Tryck till potatisen med handen och ringla över lite extra olja. Baka i 200 gr i ca 20 min. Strö över strimlad bacom och en näve salviablad. Ringla på lite mer olja från formen och baka i ytterligare 10-20 minuter tills allt har fått fin färg. Strö över flingsalt och svartpeppar./Kicki
Låter gott och ser verkligen yummy ut, det få vi prova på.♥
SvaraRaderaMums, vad gott det ser ut!! Ska kolla om jag kan hitta salvia i Bryssel, det borde ju inte vara en omöjlighet (men så har jag letat förgäves efter en sprayflaska idag!)
SvaraRadera